Χρήσιμα

ΜετακίνησηΔιαμονήΣυμμετοχή στο δείπνοΠροτάσεις για Επισκέψεις

Στην περιοχή του Δήμου Χερσονήσου η πρόσβαση από το αεροδρόμιο και το λιμάνι Ηρακλείου είναι εύκολη, οικονομική και η συγκοινωνία πολύ τακτική. Πληροφορίες για μετακίνηση με τα λεωφορεία του υπεραστικού ΚΤΕΛ θα βρείτε εδώ: http://bus-service-crete.com/timetabledet.php?line=13&lg=1

Επίσης μπορεί να σας φανούν χρήσιμα:

  1. Aegean Airlines
  2. Olympic Air
  3. Minoan Lines
  4. ANEK Lines

 

ΟΔΗΓΙΕΣ

Καθώς εισερχόμαστε στη Χερσόνησο, δεξιά συναντάμε το σουπερμάρκετ “Χαλκιαδάκης” και στρίβουμε αμέσως δεξιά. Προχωράμε ακολουθώντας την πορεία του δρόμου, συναντάμε αριστερά μας το “Φιλωνίδειο” Γυμναστήριο, και πριν αρχίσει το ανηφορικό κομμάτι του δρόμου, στρίβουμε δεξιά στη διασταύρωση που οδηγεί προς το Δημοτικό Κατάστημα Λ. Χερσονήσου. Παρκάρουμε στη μικρή πλατεία δίπλα και πίσω από το Δημοτικό Κατάστημα.

 

Χάρτης πρόσβασης από το Αεροδρόμιο Ηρακλείου προς 1o & 2o Δημοτικό Σχολείο Λιμένα Χερσονήσου, Νέα Διδακτήρια (Πλατεία Δημαρχείου Χερσονήσου)
Πατήστε εδώ για αναλυτικές οδηγίες

 

Χάρτης πρόσβασης από το Λιμάνι Ηρακλείου προς 1o & 2o Δημοτικό Σχολείο Λιμένα Χερσονήσου, Νέα Διδακτήρια (Πλατεία Δημαρχείου Χερσονήσου)
Πατήστε εδώ για αναλυτικές οδηγίες

 

Τα παρακάτω ξενοδοχεία βρίσκονται κοντά στο χώρο διεξαγωγής του Συνεδρίου και προσφέρουν ειδικές τιμές για τους συνέδρους. Εκτός από τις συγκεκριμένες προτάσεις, μπορείτε να επιλέξετε από ένα μεγάλο αριθμό ξενοδοχείων που βρίσκονται στην ευρύτερη περιοχή.

Ξενοδοχείο Μονόκλινο  Δίκλινο Απόσταση από χώρο συνεδρίου & τρόπος / κόστος μετακίνησης Απόσταση από θάλασσα
AGRABELLA HOTEL ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΚΤΉΡΙΟ (EKONOMY) (*) 32 €
με πρωϊνό
35 €
με πρωϊνό
400 m
ΠΕΖΗ
350 m
AGRABELLA HOTEL ΝΕΟ ΚΤΉΡΙΟ  (*) 38 €
με πρωϊνό
42 €
με πρωϊνό
400 m
ΠΕΖΗ
350 m
ALBATROS SPA RESORT HOTEL (*) 45 €
με πρωϊνό
50 €
με πρωϊνό
1,3 km
ΠΕΖΗ ή ΤΑΞΙ (6 € με χρέωση κλήσης)
50 m
KALHUA BOUTIQUE HOTEL Από 35 €
(ισόγειο χωρίς μπαλκόνι)
έως 50 €
(με θέα θάλασσα)
με πρωϊνό
Από 38 €
(ισόγειο χωρίς μπακλόνι)
έως 54 €
(με θέα θάλασσα)
με πρωϊνό
900 m
ΠΕΖΗ ή ΤΑΞΙ (6 € με χρέωση κλήσης)
0 m
INFINITY BLUE BOUTIQUE HOTEL AND SPA Από 45 €
έως  50 €
(με θέα θάλασσα)
με πρωϊνό
Από 45 €
έως 50 € (με θέα θάλασσα)
με πρωϊνό
1,2 km
ΠΕΖΗ ή ΤΑΞΙ (6 € με χρέωση κλήσης)
100 m
HERSONISSOS MARIS 48 €
με ημιδιατροφή
60 €
με ημιδιατροφή
2 km
ΠΕΖΗ ή ΤΑΞΙ (6 € με χρέωση κλήσης)
0 m
HERSONISSOS PALACE 48 €
με ημιδιατροφή
60 €
με ημιδιατροφή
1,2 km
ΠΕΖΗ ή ΤΑΞΙ (6 € με χρέωση κλήσης)
150 m
SILVA BEACH 48 €
με ημιδιατροφή
60 €
με ημιδιατροφή
1,5 km
ΠΕΖΗ ή ΤΑΞΙ (6 € με χρέωση κλήσης)
0 m
AGRABELLA HOTEL ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΚΤΉΡΙΟ LUX (*) 50 €
με πρωϊνό
55 €
με πρωϊνό
400 m
ΠΕΖΗ
400 m

(*) Η επικοινωνία με τα ξενοδοχεία που φέρουν τη σήμανση με αστερίσκο θα πρέπει να γίνει μέσω email.

 

 

Πρόσκληση Ενδιαφέροντος για τη Βραδινή Εξόρμηση στο Μοχό

Το Σάββατο 14 Μαΐου προγραμματίζεται με τη στήριξη του Δήμου Χερσονήσου βραδινή εξόρμηση στο παραδοσιακό χωριό Μοχός με δείπνο στην κεντρική πλατεία. Η μεταφορά των συνέδρων με λεωφορείο από το χώρο διεξαγωγής του συνεδρίου προς το Μοχό και η επιστροφή τους είναι προσφορά του Δήμου.

Ώρα Αναχώρησης: 21:00
Συμβολική Συμμετοχή: 7 ευρώ ανά άτομο

Σας παρακαλούμε, για καλύτερη διοργάνωση της βραδιάς, δηλώστε συμμετοχή ΞΕΧΩΡΙΣΤΑ ΑΝΑ ΑΤΟΜΟ έως 4 Μαΐου στην παρακάτω φόρμα: http://goo.gl/forms/tQQvDpQ3iz

 

Παρακάτω ακολουθούν προτάσεις για επισκέψεις σε χώρους που βρίσκονται κοντά στον τόπο διεξαγωγής του συνεδρίου.

1) Μινωικό Ανάκτορο Μαλίων

Ανάκτορο Μαλίων

Το μινωικό ανάκτορο των Μαλίων βρίσκεται ανατολικά από τα σημερινά Μάλια. Είναι το τρίτο σε μέγεθος ανάκτορο της μινωικής Κρήτης και είναι χτισμένο σε μια τοποθεσία προνομιακή, κοντά στη θάλασσα και πάνω στο δρόμο που συνδέει την ανατολική με την κεντρική Κρήτη.

Το ανάκτορο των Μαλίων κατά τη μυθολογία χρησίμευε σαν κατοικία του Σαρπηδόνα, αδερφού του Μίνωα, και πρωτοχτίζεται το 1900 π.Χ. Ο προϋπάρχων ισχυρός οικισμός, από τον οποίο σώζονται συνοικίες γύρω από το ανάκτορο, μετατρέπεται έτσι σε ανακτορικό κέντρο-πόλη.

Στα Μάλια έχουμε την τύχη να περπατούμε στο πραγματικό ανάκτορο, έτσι όπως το αποκάλυψαν οι ανασκαφές των αρχαιολόγων. Το μεγαλύτερο μέρος των ορατών σήμερα ερειπίων ανήκει στο νεοανακτορικό συγκρότημα, το δεύτερο δηλαδή ανάκτορο, οι χώροι του οποίου οργανώνονται γύρω από 3 αυλές, την κεντρική, τη βόρεια και την «αυλή του πύργου». Πρόκειται για ένα ανάκτορο που προκαλεί το ενδιαφέρον του επισκέπτη για τις μεγαλοπρεπείς διαστάσεις του, το περίπλοκο σχέδιό του και τις πολλαπλές λεπτομέρειές του. (Απόσπασμα από το http://www.explorecrete.com/)

Περισσότερες πληροφορίες για το Ανάκτορο των Μαλίων στο site του Υπουργείου Πολιτισμού: http://odysseus.culture.gr/h/2/gh251.jsp?obj_id=10261

Η διαδρομή με λεωφορείο από το χώρο διεξαγωγής του συνεδρίου προς το ανάκτορο διαρκεί 15-20 λεπτά.

2) Λιχνοστάτης 

Μουσείο πέτρας και μαντινάδαςΛιχνοστάτης

To Μουσείο ”ΛΥΧΝΟΣΤΑΤΗΣ” στο Λιμάνι Χερσονήσου, είναι ένας χώρος διατήρησης και προβολής της Παραδοσιακής ζωής και του Λαϊκού Πολιτισμού της Κρήτης. Πρόκειται για ένα Φυσιολαογραφικό Μουσείο με τέσσερις κύριες θεματικές συλλογές: 1) λαογραφική, 2) φυσιογνωστική, 3) καλλιτεχνική, και 4) προβιομηχανική τεχνολογία.

Στοχεύει στο να γνωρίσει ο επισκέπτης το Φυσικό περιβάλλον και τη Λαογραφία της Κρήτης, και να νοιώσει τις βαθιές ρίζες της παράδοσης μέσα στη φύση, με την εφαρμογή της μουσειολογικής αντίληψης που επιτάσσει την εποπτική, βιωματική, ψυχική προσέγγιση με τα εκθέματα.

Μπορείτε να επισκεφθείτε τον Λυχνοστάτη καθημερινά μεταξύ 09:00 – 14:00 (περίοδος 1 Απριλίου – 31 Οκτωβρίου) .
Το μουσείο παραμένει κλειστό το Σάββατο.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα τμήματα και τους χώρους του μουσείου επισκεφθείτε την επίσημη ιστοσελίδα του Λυχνοστάτη: http://www.lychnostatis.gr/

3) Αγροτικό Μουσείο Μενελάου Παρλαμά (Πισκοπιανό Χερσονήσου Κρήτης)

Μουσείο Παρλαμά

Tο Αγροτικό Μουσείο Μενελάου Παρλαμά & Συλλογή Υφαντών Θεανώς Μεταξά-Κανακάκη, που στεγάζεται σε πετρόκτιστη φάμπρικα του 19ου αι. και οίκημα (δωρεές της οικογένειας Παρλαμά), ιδρύθηκε από την Εταιρία Κρητικών Ιστορικών Μελετών το 1988.

Οι Συλλογές του Μουσείου είναι θεματικά διαρθρωμένες (πατητήρι, ρακοκάζανο, φούρνος, αγροτικά εργαλεία, κρητικό σπίτι, σιδεράδικο, βαρελάδικο, μαραγκούδικο, ελαιοτριβείο, υφαντά και εργαλεία υφαντικής), με άξονα την ύπαιθρο της Κρήτης και αντικείμενα που χρονολογούνται από τον όψιμο 19ο αιώνα μέχρι τα μέσα του 20ού αι. Το 2011, μετά από μια εκτεταμένη ανακαίνιση και επέκταση (Π.Ε.Π. Κρήτης), το Μουσείο απέκτησε πτέρυγες υφαντικής με υφαντά από τις Συλλογές της Θεανώς Μεταξά-Κανακάκη.

Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα, Τετάρτη – Σάββατο, 10.00 – 18.00
Κυριακές, Τρίτες & Αργίες: Κλειστό

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του Ιστορικού Μουσείου Κρήτης:
http://www.historical-museum.gr/gr/content/agrotiko-mouseio-menelaou-parlama

4) Λαογραφικό Μουσείο Μοχού

Μουσείο Μοχός

Ο Πολιτιστικός και Λαογραφικός Σύλλογο Μοχού «Η ΠΡΟΟΔΟΣ» ιδρύθηκε το 1976. Προσπαθεί να διατηρήσει και να αναδείξει την σημαντική και πολύτιμη παράδοση του Μοχού και της Σταλίδας.

Δείτε φωτογραφίες από το Λαογραφικό Μουσείο Μοχού στη σελίδα http://www.kritipoliskaihoria.gr/2013/03/blog-post_8263.html και βίντεο στη σελίδα https://www.youtube.com/watch?v=0CRWh64Lsro

 

Μετάβαση στο περιεχόμενο