Αποτελέσματα 1ου Παγκρήτιου Μαθητικού Διαγωνισμού Ψηφιακής Φωτογραφίας

Η Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κρήτης σε συνεργασία με την Ελληνική Φωτογραφική Εταιρεία Ηρακλείου Κρήτης ανακοινώνουν με μεγάλη χαρά τα αποτελέσματα του 1ου Παγκρήτιου Μαθητικού Διαγωνισμού Ψηφιακής Φωτογραφίας με θέμα “Η Κρήτη μέσα από τα μάτια μας…” που έλαβε χώρα κατά τη φετινή σχολική χρονιά και τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων.

 

Συνολικά συμμετείχαν στο διαγωνισμό 720 φωτογραφικά έργα 132 μαθητών και μαθητριών Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης σχολικών μονάδων από όλη την περιφέρεια της Κρήτης μεταξύ των οποίων Γυμνασίων, ΓΕΛ, ΕΠΑΛ, Εσπερινών σχολείων, σχολικών μονάδων Ειδικής Αγωγής με την πολύτιμη στήριξη των εκπαιδευτικών τους. Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες ξεχωριστά για την ενεργή συμμετοχή τους στο διαγωνισμό και τη συμβολή τους στην ανάδειξη της ομορφιάς της Κρήτης και να τους συγχαρούμε για τη δημιουργικότητα τους και την καλλιτεχνική τους έκφραση, που κατέστησαν την διαδικασία κρίσης άκρως ενδιαφέρουσα.

 

Θα θέλαμε επίσης να ευχαριστήσουμε τις σχολικές μονάδες της Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Κρήτης για την συμμετοχή τους στον διαγωνισμό και ιδιαίτερα τους Διευθυντές/διευθύντριες και τους/τις εκπαιδευτικούς που αγκάλιασαν αυτό το εγχείρημα για την ουσιαστική συμβολή τους στην αποτελεσματική διεξαγωγή του.

 

Η αξιολόγηση των συμμετοχών πραγματοποιήθηκε από πενταμελή κριτική επιτροπή έγκριτων διεθνών φωτογράφων αποτελούμενη από τους/τις: Ε. Καρτσωνάκη, Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευση Κρήτης (EFIAP/b), Π. Νικηφοράκη, Πρόεδρο της Ε.Φ.Ε.Η. (EFIAP/b, ESIAP, GPU Zeus, GPU GR2), Ε. Μετζάκη, Πρόεδρο GPU (Global, Photographic Union) (GPU CR5, GPU ZEUS, EFIAP/P, ESFIAP, QPSA, APSA), Ε. Παπαδάκη (EFIAP, PSA CP *, CS), Χ. Μαρκάκη, Σύμβουλο Εκπαίδευσης ΠΕ06 Αγγλικής Γλώσσας Ηρακλείου(EFIAP).

 

Θερμές ευχαριστίες στα ανωτέρω μέλη της κριτικής επιτροπής.

 

Πέρα από τα 9 βραβεία και τους 11 επαίνους συνολικά, επιπλέον 95 φωτογραφικά έργα έλαβαν διάκριση συμμετοχής στην έκθεση για την πρωτοτυπία της έκφρασης και την αισθητική τους απόδοση.

Δείτε αναλυτικά τα αποτελέσματα στον ιστότοπο του διαγωνισμού:

https://1st-photocontest.pdekritis.gr/

 

Μετάβαση στο περιεχόμενο