ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ_ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΜΕΤΑΛΥΚΕΙΑΚΟΥ ΕΤΟΥΣ-ΤΑΞΗ ΜΑΘΗΤΕΙΑΣ ΓΙΑ ΑΠΟΦΟΙΤΟΥΣ ΕΠΑΛ

Ηράκλειο, 02-09-2022

Ενημερωτικό Σημείωμα

Κατά την περίοδο 2022-2023, το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων θα εφαρμόσει Πρόγραμμα Μαθητείας για τους μαθητευόμενους του Μεταλυκειακού Έτους–Τάξη Μαθητείας.

Περί τα μέσα Σεπτεμβρίου θα εκδοθεί Πρόσκληση με την οποία θα καλούνται οι υποψήφιοι να υποβάλλουν αίτηση για το Μεταλυκειακό Έτος – Τάξη Μαθητείας το οποίο απευθύνεται σε αποφοίτους ΕΠΑ.Λ., περιλαμβάνει εργαστηριακά μαθήματα ειδικότητας που πραγματοποιούνται στο σχολείο και παράλληλα «Πρόγραμμα μάθησης σε εργασιακό χώρο» το οποίο αναλαμβάνει να παράσχει ο εργοδότης στον μαθητευόμενο.

Η Μαθητεία ολοκληρώνεται με τη συμπλήρωση του εργαστηριακού μαθήματος και των ημερών παρουσίας στον εργασιακό χώρο όπως αυτά περιγράφονται στον Οδηγό Κατάρτισης της ειδικότητας, συμπεριλαμβανομένων των 12 ημερών κανονικής άδειας που δικαιούται ο μαθητευόμενος.

Οι μαθητευόμενοι έχουν ασφαλιστική κάλυψη και λαμβάνουν ημερήσια αποζημίωση που ορίζεται στο 95% επί του νόμιμου νομοθετημένου κατώτατου ορίου του ημερομίσθιου ανειδίκευτου εργάτη σε όλη τη διάρκεια του «Προγράμματος μάθησης σε εργασιακό χώρο».

Αποκτούν εργασιακή εμπειρία σε πραγματικές συνθήκες εργασίας και επιπλέον εφόδια στην ειδικότητα που έχουν επιλέξει ενώ συνεργάζονται με επαγγελματίες του κλάδου.

Περισσότερες πληροφορίες υπάρχουν στα επισυναπτόμενα φυλλάδια όπου φαίνονται οι ειδικότητες του Μεταλυκειακού Έτους-Τάξη Μαθητείας ανά Διεύθυνση.

 

ΔΔΕ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

ΔΔΕ ΛΑΣΙΘΙΟΥ

ΔΔΕ ΡΕΘΥΜΝΟΥ

ΔΔΕ ΧΑΝΙΩΝ

Μετάβαση στο περιεχόμενο