ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – ΑΓΙΑΣΜΟΣ ΠΡΟΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΜΕΝΩΝ ΑΙΘΟΥΣΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΘΡΑΨΑΝΟΥ

Σήμερα, Δευτέρα 18 Οκτωβρίου 2021, ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Κρήτης, κ. Εμμανουήλ Καρτσωνάκης, συνοδευόμενος από τον Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ηρακλείου, κ. Εμμανουήλ Μπελαδάκη, παραβρέθηκε στον αγιασμό των νέων προκατασκευασμένων αιθουσών στο Δημοτικό Σχολείο Θραψανού, στηρίζοντας τη δέσμευση για ομαλή μετάβαση σε μία κανονικότητα όσον αφορά την εκπαιδευτική διαδικασία στις περιοχές που επλήγησαν και συνεχίζουν να βιώνουν τις συνέπειες του καταστροφικού σεισμού της 27ης Σεπτεμβρίου 2021, καθώς και των μετασεισμών που ακολούθησαν.

Υπήρξε ικανοποίηση διότι ύστερα από συντονισμένες προσπάθειες, αλλά κυρίως χάρη στην αυξημένη κοινωνική ευθύνη όλων των εμπλεκόμενων φορέων (ΚτΥΠ Α.Ε., Περιφέρεια Κρήτης, Δήμο Μινώα Πεδιάδος) σε σύντομο χρονικό διάστημα, ετοιμάστηκαν οι αίθουσες ώστε να υποδεχτούν τους μικρούς μαθητές, που είδαν το σχολείο τους να καταρρέει μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα.

Έπειτα, επισκέφθηκε το Κολυμβητήριο Αρκαλοχωρίου όπου τοποθετήθηκαν οι αίθουσες για το 1ο και 2ο Δημοτικό Σχολείο, όπου ενημερώθηκε από τους Διευθυντές και τους εκπαιδευτικούς των σχολείων για τις τελευταίες λεπτομέρειες της σημερινής επανέναρξης της δια ζώσης διδασκαλίας των μαθημάτων.

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ
Π/ΘΜΙΑΣ & Δ/ΘΜΙΑΣ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΡΗΤΗΣ

Σχετικά έγγραφα

Μετάβαση στο περιεχόμενο