ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΡΗΤΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΩΝ ΒΑΣΕΩΝ ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ 2021

Με αφορμή την ανακοίνωση των βάσεων εισαγωγής στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της χώρας μας, θα ήθελα να απευθύνω τα θερμά μου συγχαρητήρια σε όλους τους/τις επιτυχόντες/επιτυχούσες που κατάφεραν, μέσω της διαδικασίας των Πανελλαδικών Εξετάσεων, την είσοδό τους σε σχολές της επιλογής τους. Εύχομαι ολόψυχα να ζήσουν το όνειρό τους, ανταποκρινόμενοι με επιτυχία στον νέο κύκλο σπουδών τους.

Ανέκαθεν, η κοινωνία μας-και πολύ περισσότερο κατά τις ιδιάζουσες μέρες που ζούμε-είχε και έχει ανάγκη τη γνώση, τις ιδέες και τα οράματα ανθρώπων που είναι ενεργοί δημιουργοί της πραγματικότητάς τους και όχι απλά συμμετέχοντες σε μια παθητική μάθηση και ανάπτυξη. Η άσκηση αυτοκριτικής και αυτοαξιολόγησης, βοηθάει στο να ενισχυθεί η αυτογνωσία. Διαμορφώνει μία επαγγελματική ταυτότητα και καθιστά τα άτομα ικανά να διαχειρίζονται με υπευθυνότητα τα ζητήματα της σταδιοδρομίας τους.

Επίσης, θα ήθελα να απευθύνω θερμά συγχαρητήρια στους/στις εκπαιδευτικούς και στους γονείς των μαθητών/μαθητριών, που στάθηκαν αρωγοί σε όλη αυτή την προσπάθεια, συνδράμοντας καθοριστικά σε αυτήν.

Θέλω όμως ιδιαιτέρως να απευθυνθώ στους μαθητές/μαθήτριες που αγωνίστηκαν αλλά δεν είχαν τα αποτελέσματα που προσδοκούσαν, αυτή την ιδιαίτερη χρονιά με τις απανωτές δοκιμασίες, τόσο για την χώρα μας όσο και για ολόκληρο τον πλανήτη, λέγοντάς τους ότι είμαι σίγουρος πως στο μέλλον θα έχουν πολλές ευκαιρίες για την επίτευξη των στόχων και των ονείρων τους. Τους/τις παροτρύνω να έχουν πάντα κατά νου, ότι οι ευκαιρίες δεν είναι πάντα φανερές και πολλές φορές μπορεί να εμφανίζονται με άλλο πρόσωπο, οπότε πρέπει όλοι να είναι ανοιχτοί, ώστε να τις δουν και να τις αναγνωρίσουν. Τέλος, παραφράζοντας τη ρήση του Φ. Ντοστογιέφσκι, θα ήθελα να τονίσω, ότι η επιτυχία δεν βρίσκεται στην επιτυχία, αλλά στην προσπάθεια γι’ αυτήν.

Ο Περιφερειακός Διευθυντής
Εκπαίδευσης Κρήτης

Εμμανουήλ Καρτσωνάκης

Σχετικά έγγραφα

Μετάβαση στο περιεχόμενο