Δελτίο Τύπου – Αγιασμός στο Μουσικό Σχολείο Καβουσίου, Περιφερειακή Ενότητα Λασιθίου

Παρουσία του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Ιεραπύτνης και Σητείας Κυρίλλου, του Δημάρχου Καλαντζάκη Θεοδόση, του Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης Κρήτης κ.Καρτσωνάκη Εμμανουήλ, του Συντονιστή Εκπαιδευτικού Έργου Μουσικών κ. Δροσουλάκη Κωνσταντίνου, του Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Κατσαγκόλη Αθανασίου, του Βουλευτή κ. Θραψανιώτη Μανόλη και αυτοδιοικητικούς τοπικούς παράγοντες, εκπαιδευτικών, γονέων και μαθητών, πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί ο καθιερωμένος αγιασμός στο νεοσύστατο Μουσικό Σχολείο Λασιθίου, στο Καβούσι,λαμβάνοντας ολα τα μέτρα για τη διασφάληση της δημόσιας υγείας.

Ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης κ. Καρτσωνάκης απεύθυνε ένα καλωσόρισμα στους μαθητές και στους γονείς και στους εκπαιδευτικούς, ευχόμενος Δύναμη, Υγεία και δημιουργικότητα για την νέα σχολική χρονιά. Στον χαιρετισμό του υπογράμμισε την ιδιαίτερη χαρά και ικανοποίηση του για λειτουργία φέτος για πρώτη χρονιά του Μουσικού Σχολείου Λασιθίου, ύστερα από τις συντονισμένες προσπάθειες του ΥΠΑΙΘ, της ΠΔΕ Κρήτης, του Δημάρχου και όλων των εμπλεκόμενων φορέων.

«Κάθε σχολείο είναι ένα αστέρι και έχει φως, πολύ περισσότερο όμως ένα Μουσικό Σχολείο έχει και Μουσική», και αποτελεί παράγοντας πολιτισμού που ενεργεί πολλαπλασιαστικά για την περιοχή. Ένα νέο αστέρι λοιπόν στο Λασίθι, στο γεωγραφικό του κέντρο, στο Καβούσι, το 4ο Μουσικό Σχολείο στην Κρήτη, ανοίγει λοιπόν φέτος τις πόρτες του και υποδέχεται τα 2 πρώτα τμήματα αναμένοντας περισσότερα για το επόμενο έτος.

Σχετικά έγγραφα

Μετάβαση στο περιεχόμενο