Δελτίο Τύπου – Καλωσόρισμα Περιφερειακού Διευθυντή στους Διευθυντές Α/θμιας και Β/θμιας Εκπ/σης Κρήτης

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ηράκλειο, 20-08-2020

 

Τη Δευτέρα 17 Αυγούστου 2020, ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Κρήτης κ. Μανόλης Καρτσωνάκης καλωσόρισε τους νέους Διευθυντές Εκπαίδευσης Κρήτης οι οποίοι τοποθετήθηκαν από το ΥΠΑΙΘ.

Ο κ. Καρτσωνάκης υποδέχτηκε στα γραφεία της Περιφερειακής Διεύθυνσης Κρήτης, τηρουμένων όλων των μέτρων προστασίας και προφύλαξης κατά του covid-19, τον Διευθυντή Δ/θμιας Εκπαίδευσης Ηρακλείου κ. Ιωάννη Καραγιαννίδη και τον Διευθυντή Π/θμιας Εκπαίδευσης Ηρακλείου, κ. Εμμανουήλ Μπελαδάκη. Επίσης, μέσω ηλεκτρονικής πλατφόρμας συνδέθηκαν οι Διευθυντές Εκπαίδευσης Ρεθύμνου, κ. Ιωάννης Γαζανός για την Δ/θμια και κ. Λάμπρος Καρβούνης για την Π/θμια. Οι Διευθυντές Εκπαίδευσης Λασιθίου, κ. Αθανάσιος Κατσαγκόλης (Δ/θμια) και κ. Εμμανουήλ Μακράκης (Π/θμια), καθώς και ο Διευθυντής Δ/θμιας Εκπαίδευσης νομού Χανίων, κ. Εμμανουήλ Τζανάκης και η Διευθύντρια Π/θμιας Εκπαίδευσης Χανίων κ. Πόπη Ψαρουδάκη.

Ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Κρήτης εξέφρασε την προσδοκία του για μια εποικοδομητική συνεργασία. Διαβεβαίωσε τους Διευθυντές Εκπαίδευσης ότι θα σταθεί δίπλα τους, αρωγός και θα στηρίζει περαιτέρω καινοτόμες δράσεις και εργαλεία για την ανάδειξη των δεξιοτήτων των μαθητών. Τόνισε την αξία της ομαδικότητας και της αμοιβαίας εμπιστοσύνης που πρέπει να υπάρχει στην διοίκηση της εκπαίδευσης προκειμένου να αναπτυχθούν συνέργειες για την προαγωγή του εκπαιδευτικού συστήματος εν γένει.

Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Καρτσωνάκης ζήτησε από τους Διευθυντές Εκπαίδευσης την ορθολογική διαχείριση των αναπληρωτών εκπαιδευτικών που σε λίγες ημέρες θα προσληφθούν προκειμένου να ξεκινήσει η νέα σχολική χρονιά με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Ιδιαιτέρως επεσήμανε την προτεραιότητα που πρέπει να δοθεί στην στελέχωση των Λυκείων καθώς και των πανελλαδικώς εξεταζόμενων μαθημάτων. Τόνισε την στήριξη των Πρότυπων και Πειραματικών Σχολείων και την περαιτέρω ανάδειξη του δικτύου τους και σε άλλες Διευθύνσεις αλλά και Περιφερειακές Ενότητες.

Απευθυνόμενος στους Διευθυντές Π/θμιας Εκπαίδευσης ζήτησε να ενισχυθούν τα απομακρυσμένα σχολεία προχωρώντας στις απαιτούμενες τοποθετήσεις εκπαιδευτικών. Περαιτέρω, τους προέτρεψε να στηρίξουν τις διαδικασίες που απαιτούνται για την εφαρμογή των πιλοτικών δράσεων του ΥΠΑΙΘ που εισάγονται το σχολικό έτος 2020-2021.

Υπογράμμισε την σπουδαιότητα της ανάληψης πρωτοβουλιών και της συνεχούς επικοινωνίας μεταξύ των αρμοδίων φορέων για την απρόσκοπτη έναρξη της δίχρονης προσχολικής εκπαίδευσης στο Δήμο Ηρακλείου, ξεπερνώντας και επιλύοντας πιθανά προβλήματα της πρώτης περιόδου εφαρμογής της. Είναι ενέργειες, που όπως χαρακτηριστικά είπε ο κ. Καρτσωνάκης “τις οφείλουμε στα παιδιά μας”.

Τέλος, έδωσε έμφαση στην διαρκή ενημέρωση και επικοινωνία που πρέπει να υπάρχει σε όλα τα επίπεδα της εκπαίδευσης για πιθανές προσαρμογές που ενδεχομένως επιφέρει η πανδημία του covid-19 καθώς τα δεδομένα αλλάζουν συνεχώς.

Ο κ. Καρτσωνάκης ευχήθηκε στους νέους Διευθυντές Εκπαίδευσης υγεία, δύναμη και καλή επιτυχία στην άσκηση των νέων τους καθηκόντων.

Σχετικά έγγραφα

Μετάβαση στο περιεχόμενο