Επιμορφωτική Δράση Επιτελικής Δομής ΕΣΠΑ ΥΠΠΕΘ με θέμα: “Παρουσίαση Υλοποίησης Μεταλυκειακού Έτους-Τάξης Μαθητείας στη Δ.Δ.Ε. Ηρακλείου”

Με επιτυχία διεξήχθη η επιμορφωτική δράση που διοργανώθηκε για το Μεταλυκειακό Έτος-Τάξη Μαθητείας από την Επιτελική Δομή ΕΣΠΑ του ΥΠΠΕΘ, χθες 22/11/2018 στο αμφιθέατρο του 1ο ΕΠΑΛ Ηρακλείου, όχι μόνο με συμμετοχή εκπροσώπων της ΠΔΕ Κρήτης, της ΔΔΕ Ηρακλείου, των διευθυντών των ΕΠΑΛ και ΕΚ του νομού Ηρακλείου αλλά και μαθητευομένων της Γ΄ Φάσης Μαθητείας.

Εισηγητές ήταν η κα Μαριάννα Γιοχάλα από την Επιτελική Δομή ΕΣΠΑ του ΥΠΠΕΘ και ο κος Αθανάσιος Τσαγκατάκης από την Δ/νση Επαγγελματικής Εκπαίδευσης-Τμήμα Γ΄ του ΥΠΠΕΘ.

Το πρόγραμμα της δράσης περιελάμβανε στοιχεία για την πορεία της Μαθητείας στις 3 φάσεις υλοποίησης, στατιστικά στοιχεία υλοποίησης τόσο σε πανελλαδικό επίπεδο όσο και σε επίπεδο ΠΔΕ Κρήτης καθώς και παρουσίαση του Πληροφοριακού Συστήματος της Μαθητείας.

Επιπρόσθετα έγινε παρουσίαση των δικαιωμάτων και των υποχρεώσεων των μαθητευομένων του Μεταλυκειακού Έτους-Τάξης Μαθητείας, ενώ οι παραβρισκόμενοι μαθητευόμενοι είχαν την ευκαιρία να θέσουν ερωτήσεις στους εισηγητές της δράσης.

Στο τέλος αναπτύχθηκε εποικοδομητικός διάλογος μεταξύ των συμμετεχόντων όπου ανταλλάχθηκαν απόψεις, απορίες και προτάσεις για την εξέλιξη του θεσμού της Μαθητείας.Φωτογραφίες από την χθεσινή ημερίδα:

Μετάβαση στο περιεχόμενο