Δελτίο Τύπου ΠΔΕ Κρήτης – Πανελλαδικές 2022

Οι Πανελλαδικές Εξετάσεις που ξεκινούν σήμερα είναι μία από τις πολλές δοκιμασίες στη μεγάλη διαδρομή της ζωής. Γι’ αυτόν τον λόγο οι υποψήφιοι θα πρέπει να προσέλθουν σε αυτές με ψυχραιμία και καλή διάθεση. Είναι γνωστό άλλωστε ότι η θετική ψυχολογία και συναισθηματική σταθερότητα κατά τις ημέρες των εξετάσεων, συμβάλλει σε πολύ μεγάλο βαθμό στη μέγιστη δυνατή επίδοση. Ας προσέλθουν λοιπόν με θέληση κι αισιοδοξία, επιδιώκοντας τους στόχους τους. Με τον τρόπο αυτό, η προετοιμασία που έκαναν κατά το προηγούμενο διάστημα θα αποδώσει τους επιθυμητούς καρπούς. Αρωγοί στην προσπάθειά τους είναι και οι γονείς τους, οι οποίοι θα πρέπει να συμπαρασταθούν στα παιδιά τους προσφέροντάς τους την απαραίτητη ηρεμία, συνθήκη αναγκαία για την καλή ψυχολογία των υποψηφίων.

Η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κρήτης διαβεβαιώνει γονείς και μαθητές ότι όλα τα εξεταστικά της κέντρα βρίσκονται σε υψηλό βαθμό ετοιμότητας χωρίς ελλείψεις και αδυναμίες, έχοντας καθημερινή και συνεχή επικοινωνία τόσο με το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων όσο και με τις Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Στα 76 εξεταστικά κέντρα που λειτουργούν θα εξεταστούν 6477 υποψήφιοι των ημερησίων και εσπερινών ΓΕΛ και ΕΠΑΛ. Επίσης λειτουργούν 7 Ειδικά Εξεταστικά Κέντρα. Δύο για τα ΕΠΑΛ και 5 για τα ΓΕΛ.

Όλο το προσωπικό της Περιφερειακής Διευθύνσεως κι εγώ προσωπικά θα ήθελα να εκφράσω ευχαριστίες στους εκπαιδευτικούς που συμμετέχουν με κάθε τρόπο στην διαδικασία των εξετάσεων, για την προσωπική προσπάθεια που καταβάλλουν και για την διαρκή στήριξή τους στους υποψηφίους των Πανελλαδικών Εξετάσεων.

Επίσης, ευχόμαστε ολόψυχα καλή επιτυχία και καλή δύναμη σε όλους τους εξεταζόμενους με την προτροπή να εμπιστευτούν τη δύναμη ψυχής που έχουν, ώστε με θάρρος να προχωρήσουν μπροστά και να πετύχουν το επιθυμητό γι’ αυτούς αποτέλεσμα.

Ο Περιφερειακός Διευθυντής
Εκπαίδευσης Κρήτης

Εμμανουήλ Καρτσωνάκης

Μετάβαση στο περιεχόμενο