ΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΠΔΕ ΚΡΗΤΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ERASMUS+ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ SEA4ALL ΜΕ ΙΤΕ

Η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κρήτης συμμετέχει ως εταίρος στο σχέδιο με τίτλο “Διαμόρφωση κριτικής σκέψης σε θέματα θαλάσσιας ρύπανσης στα σχολεία με τη χρήση καινοτόμων τεχνολογιών (ΤΠΕ) – Sea 4 all» στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus+ .
Στόχος του προγράμματος είναι η Διαμόρφωση Οικολογικής Συνείδησης ιδιαίτερα για τη Θαλάσσια Ρύπανση και η ευαισθητοποίηση εκπαιδευτικών και μαθητών με χρήση ηλεκτρονικών παιχνιδιών και άλλων ψηφιακών εφαρμογών. Στο πλαίσιο τη διάχυσης των αποτελεσμάτων του προγράμματος, οργανώνεται ημερίδα και δράση μελέτης στο πεδίο. Η ημερίδα οργανώνεται αύριο Τετάρτη 9/10/2019 σε συνεργασία με το ΙΤΕ, που είναι και ο συντονιστής του έργου sea4all,  από τις 8:30 έως τις 16:30 στην αίθ. “Α. Παγιατάκη” (κεντρικό κτίριο ΙΤΕ).  Το πρόγραμμα της ημερίδας ολοκληρώνεται με ενημέρωση για τα προγράμματα Εrasmus+, παρουσίαση των δυνατοτήτων συνεργασίας και επιμόρφωσης που προσφέρουν οι Βασικές Δράσεις ΚΑ1/ ΚΑ2 (κεντρικό αμφιθέατρο ΙΤΕ).  Η δράση στο πεδίο υλοποιείται με τη συνεργασία του ΚΠΕ Ιεράπετρας και θα πραγματοποιηθεί στη Χρυσή στις 19/10/2019.

Η σύμπραξη SEA4ALL η οποία έφερε κοντά πανεπιστήμια, ερευνητικά ιδρύματα και φορείς εκπαίδευσης από Ελλάδα, Κύπρο, Ρουμανία και Αγγλία, ολοκληρώνεται με μια καταληκτική ημερίδα την Πέμπτη 21 Νοεμβρίου 2019 στο ΙΤΕ όπου θα γίνει η  παρουσίαση των τελικών αποτελεσμάτων του προγράμματος SEA4ALL με τη συμμετοχή διακεκριμένων εκπροσώπων της επιστημονικής κοινότητας σε θέματα περιβάλλοντος και θαλάσσιας ρύπανσης από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

 

Σχετικά έγγραφα